Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug gaan

  Natuurgebied Terworm ontpopt zich tot bron voor kwaliteitsbrood

  01 apr 2022

  Het Genot van TerWorm

  Wie kent het schitterende natuurgebied Terworm niet van het bekende landgoed Ter Worm dat al sinds jaar en dag een begrip is in de regio. Echter heeft deze parel in Zuid-Limburg veel meer schoonheid, die je sinds dit jaar zelfs kunt proeven. In de zomer van 2021 is landbouwer Bart Huijts begonnen met het oogsten van graan dat in samenwerking met Bakkerij Voncken is ontwikkeld. Vanaf april gaat Bakkerij Voncken van dit graan een nieuw streekproduct op de markt brengen genaamd ‘Het Genot van TerWorm’.

  Het spookte al enige tijd door het hoofd van Frans Voncken om een echt kwaliteitsbrood te maken waarin je de kracht en smaak van de regio proeft. ‘Als echte Heerlense jongen heb ik mij altijd betrokken gevoeld bij de regio en vind ik het belangrijk dat ook wij als bakkerij ons steentje bijdragen aan het behoud van onze regionale voedingsbronnen. Tegenwoordig komen bijna alle voedingsbronnen van buiten onze regio, daarmee vergeten we onze eigen kracht. Met ‘Het Genot van TerWorm’ hebben wij een nieuw kwaliteitsbrood ontwikkeld dat 100% streekproduct is, aldus Frans Voncken.’

  Voor Bart Huijts, eigenaar van Hoeve Steenenis in Voerendaal, was het ook een mooie uitdaging die hij met beide handen aangreep nadat hij was benaderd door Bakkerij Voncken om samen een nieuw brood te gaan ontwikkelen. ‘Als landbouwer heb je niet de middelen om een lokaal brood goed in de markt te zetten. Bakkerij Voncken heeft zich de afgelopen jaren zo doorontwikkeld dat zij naast hun bakkunsten ook een geoliede marketingmachine zijn geworden. Die combinatie maakt dat wij samen met Bakkerij Voncken dit brood goed en krachtig kunnen neerzetten.’ Bart Huijts is een gepassioneerd landbouwer die al decennia bezig is met het telen van kwaliteitsgraan, waarmee hij ooit een lokaal product wilde lanceren. ‘De droom om een eigen brood in de markt te zetten gaat door de samenwerking met Bakkerij Voncken dit jaar echt uitkomen. Iets waar ik bijzonder trots op ben en waarvan ik hoop dat het een succes gaat worden, waardoor wij deze samenwerking in de toekomst nog verder kunnen uitbouwen, aldus Bart Huijts.’

  Het Genot van TerWorm is een op de vloer gebakken brood met een regionale smaak, zonder toevoegingen en rijk aan vitaminen. Kortom, een brood dat zijn naam eer aan doet. Het Genot van TerWorm zal in twee soorten worden aangeboden, namelijk in een tarwe en witte variant.

  Ter ere van het 115 jarig bestaan van Bakkerij Voncken lanceren de bakkerij en Hoeve Steenis op 1 april deze nieuwe broodsoort. Vanaf deze dag zal Het Genot van Terworm dagelijks vers worden gebakken door Bakkerij Voncken en in al haar vestigingen verkrijgbaar zijn.