Zoek
Terug gaan

Bakkerij Voncken opent 19de filiaal in Maastricht

08 okt 2020

Na 113 jaar vakmanschap heeft Bakkerij Voncken vanochtend haar 19de filiaal geopend in Maastricht. Niemand minder dan gouverneur Theo Bovens knipte omstreeks 11.00uur het roze lint door en leidde daarmee een nieuw hoofdstuk in voor de Bakkerij uit Kerkrade. ‘Het is voor ons altijd al een droom geweest om een winkel te openen in Maastricht, dat we na al die jaren de juiste plek hebben gevonden is voor ons geweldig’, verteld Frans Voncken trots.

Bakkerij Voncken Maastricht De Beente

Het bedrijf heeft de afgelopen jaren diverse filialen omgetoverd naar een waar full service concept, waarbij de bakkerij winkels werden uitgebreid met een lunchroom. De winkel in Maastricht heeft als eerste winkel ook een uitgebreide chocolaterie met eigen gemaakte chocolade. ‘Wij zien de laatste jaren dat het Duitse lunchcafé concept steeds populairder wordt in Limburg. Daar proberen wij doormiddel van onze full service winkelconcept op in te spelen. Het toevoegen van een chocolaterie is een persoonlijke droom waar ik als kind al van droomde’, aldus Piroschka Voncken.

De nieuw geopende winkel ligt in het winkelcentrum De Beente, in de wijk Heugem. Een locatie waar Bakkerij Voncken bewust voor heeft gekozen. ‘De winkels die wij de afgelopen jaren hebben verbouwd naar het nieuwe concept hebben allemaal een centrale ligging, waarbij bereikbaarheid en gemak de belangrijkste kenmerken zijn. De moderne consument wil graag kwaliteit, maar moet dit snel en makkelijk kunnen bereiken. Bij het bepalen van de locatie in Maastricht was dit de belangrijkste voorwaarden. Met de uitgebreide parkeermogelijkheid en snelle uitvalswegen hebben we met de winkel in de Beente in onze ogen de perfecte locatie gevonden om de harten van de Maastrichtenaar te veroveren’’, aldus Julien De la Haije.

Bakkerij Voncken Maastricht De Beente

Met de nieuwe winkel in Maastricht bouwt Bakkerij Voncken verder aan haar naamsbekendheid in Zuid-Limburg en zal de komende maanden nog een aantal nieuwe winkels in de regio openen.